O sajtu

Skrati je pokrenut, davne 2011. godine, kao jedan od prvih projekata Milana Kragujevića, koji je tada, sa svojih 11 godina, tek počeo da uči programiranje u PHP-u. Sajt se inicijalno nalazio na besplatnom Skrati.co.cc domenu, po kojem je registrovan i Twitter nalog.
Skrati je ubrzo napadnut, pa je registar besplatnih domena suspendovao sajt. Milan tada pokreće Skrati na sadašnoj, kraćoj, sk.in.rs adresi.

Posle kraćeg "života" sajta na sk.in.rs domenu, i mnogih iteracija, Milan gubi interesovanje, između ostalog i zbog negativne reakcije Internet zajednice u Srbiji (koja je sa sobom donela i konstantne Denial of Service napade), i gasi sajt po isteku domena.

Stari Skrati logo iz 2011. godine
Stari Skrati logo iz 2011. godine

Motivisan mejlovima iz tog perioda, na koje je slučajno naišao prilikom pretrage Gmail-a, Milan ponovo registruje domen 02.05.2020. i pokreće sajt 04.05.2020., nakon 9 godina mirovanja.

Originalan kôd je izgubljen usled havarije sa hard diskom, pa je novi sajt zadržao duh tadašnjeg Skrati, rekreiran uz moderne tehnologije i veliki broj tehničkih metoda zaštite i sprečavanja zloupotrebe.

Više o autoru možete saznati na njegovom blogu, a možete ga i zapratiti na Twitter-u.